"Kongsikan Luahan Kisah Anda , Kerana Masih Ada Yang Peduli" "Individually, We Are One Drop. Together, We Are An Ocean"

Latest Post

13 Jul 2017

Emak Berperangai Seperti Anak Remaja



Assalamualaikum admin KRT. Harap kisah ini disiarkan. Harap profil saya pun disembunyikan yer. 

Saya tak tahu nak mula dari mana. Sebab ini bukan berpunca dari saya. Mak saya. Dah cecah 40an tapi buat perangai mcm anak remaja. Saya ada adik beradik ramai. Mana nak pening kepala hal adik2 mana nak pening kepala hal mak. 

Ceritanya. Baru2 ni, saya check hp mak saya. Yaaa saya yg check. Sbb abah saya tak pandai menggunakan telefon pintar. Harapkan hp samsung putih tu lah untuk call org. 

Apa yg saya jumpa dlm hp mak saya amat2 buat saya jadi marah. Jadi benci dgn mak saya. Dia mesej berbaur lucah & menghantar foto2 lucah kepada teman chat tu. Anak mana sanggup nak tahan bila dpt tau perangai mak dia mcm tu. Sumpah saya dah hilang rasa hormat kepada dia. 

Kalau sekali dua mungkin itu khilaf dia. Ini berkali2. Tak dapat di whatsapp di fb pun ada. Group whatsapp tu macam2. Konon anak angkat lah itu lah ini lah. Anak sendiri pun tak terangkat.
.
Ya, saya akui saya baran. Saya rasa mak dah tak layak untuk digelar mak. Semua beban jatuh atas bahu saya. Abah ? Hmm abah tak tahu pun pasal mak buat kerja kotor tu. Abah ada masalah jantung, darah tinggi. Kalau dia tahu, saya tak tahu apa akan jadi. Saya risaukan kesihatan dia. Sbb tu saya settle sendiri dgn mak saya.
.
Sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua yer mak. Saya tanya mak siapa lelaki sekian sekian. Kenapa msg lucah bagai. Dia tak mengaku. Dia ckp saya fitnah.
.
Saya tak bodoh min. Masa check hp dia saya dh ss semua bukti and sent ke number saya. Saya tunjuk semua ss ke dia. Dia diam. Dia ckp kawan je. Kawan apa dah semua dalam baju kau nak tunjuk ke jantan tu. Hati aku remuk min. Mak aku buat mcm tu. Gambar2 lucah penuh dlm hp. Pergi mandi bawak hp, pergi berak bawak hp. Ikut suka hati dia nak keluar rumah. Keluar pagi balik malam. Alasan ada reunion kilang la. Jumpa kawan.

Plus, dia melawa bukan untuk abah saya. Dia melawa untuk dipost dlm group2 dia. Allah. Saya dah hilang rasa hormat. Saya perli dia saya marah dia. Dia ckp saya anak tak kenang budi. Yaaa takpaaa. Aku sanggup dilabel anak derhaka. Daripada adik2 aku & abah aku tahu perangai jahanam kau. 

Sekarang ni kalau dia pgg hp je saya mesti perli. 'Jgn ulang sejarah'
Dia tahu saya marah sgt dgn dia. Tapi ya laa. Demi adik2. Aku redakan kemarahan dlm diri. Aku berbaik sekejap. Ingat dia dah insaf lah.

Rupanya ku sangkakan panas berpanjangan. Rupanya hujan dipetang hari.

Dia ulang hal yg sama min. Kali ni lebih teruk. Siap oncall bagai. Bila dah chat dia clear chat semua. Bermacam org dilayan. Suami org, anak teruna org. Asal nama jantan semua dilayan. 

Saya dah buntu admin    



Hantarkan luahan kisah anda di sini ==> lamanqaseh/borang

No comments: