"Kongsikan Luahan Kisah Anda , Kerana Masih Ada Yang Peduli" "Individually, We Are One Drop. Together, We Are An Ocean"

Latest Post

18 May 2016

Cinta Berputik Di Perjumpaan Reunion

Salam, hi admin. Citer aku ni simple je. Aku Rahim, tahun depan umur 45. Aku duda anak 3. Kematian isteri. Sekali lagi diulang duda anak 3 . Alkisahnya bermula, apabila rakan rakan universiti merancang nak buat perjumpaan reunion untuk batch kami yg sama jurusan. Aku okay je, maklumlah zaman-zaman skrg reunion ni dah mula jadi trend masa kini.

Aku ada terbaca , kisah reunion ni ada baik buruknya. Tapi aku mahu ambil yg positif je, berjumpa rakan-rakan seperjuangan yg dah lama tak nampak depan mata. Jadi kami ON dengan tarikh perjumpaan yang dibuat di sebuah hotel.

Pada hari perjumpaan, biasalah kami berjumpa dan berborak dgn shbat-sbhat lama. Macam-macam topik yg kami sembang, drp topik kesihatan, kekayaan, kerjaya , kecantikan sampailah kepada kisah kehidupan keluarga. Kisah aku duda anak 3 ni mmg sangat hangat dibual oleh kwn-kwn aku ni. Lepas tuulah diorang cuba kenalkan aku pada sorang member perempuan ni. Semua mmg kenallah Aishah ni. Sama batch sama jurusan. Diorang ckp Aishah masih belum kahwin sampai skrg. org tua -tua ckp andartu lah.

Jadi aku ni, yg dah 5 tahun tak berteman, rasa excited pun ada. Cuma taknak lah nanpak over sangat. Jadi aku mulalah langkah aku sbg seorang lelaki macho kononnya, berborak , bersembang mcm mcm dgn Aishah ni. Kami bertukar-tukar contact nombor.

Hampir sebulan kami berkenalan, sedikit sebanyak aku tahulah sikit sikit pasal Aishah ni. Dari segi komunikasi, karakter..aku mmg dah suka pada Aishah ni, Tapi aku tak tahulah Aishah punya perasaan pada aku. Cuma yg jadi masalah pada aku ialah kerjaya Aishah sangatlah hebat berbanding aku. aku ni pegawai cabuk je. Aishah pulak mmg jauh tinggilah level dia drp aku. Patutlah dari segi gaya luaran dia nampak sangat hebat.

Apa yg aku risaunya, boleh ke die terima aku yg kerdil ni. Dahlah anak 3. Aku taknak mcm mcm konflik timbul bila dah kahwin nanti. Aku tak tahulah konflik apa. Tapi mcm mcm aku dengar citer kalau isteri lebih hebat kariernya bebanding suami. Jadi aku taknak benda lebih buruk berlaku. Jadi sebelum aku mulakan langkah seterusnya aku nak pikirlah dulu baik buruknya.

Jadi kalau ada pembaca diluar sana yg berpengalaman, bagilah tips kat aku. Idea or pendapat.

Tq

-Duda Anak 3-

No comments: